Proiecte de cercetare

Partide politice, sărăcie și cumpărarea voturilor:

Explicarea clientelismului în România

Clientelismul este mecanismul prin intermediul căruia partidele politice și candidații folosesc resurse publice și private pentru a-și asigura susținere electorală. Acest proiect își propune să ofere un răspuns următoarei întrebări de cercetare: ce explică variația folosirii clientelismului la nivel de județ în România? Acesta propune un model analitic original ce reunește cinci tipuri de explicații: organizația de partid, strategiile electorale, donațiile din surse private, dezvoltarea economică și cererea pentru clientelism.

Reziliență locală (LOCRES)

Proiectul dorește să ofere o modalitate de măsurare a rezilienței comunităților și să surprindă capabilitățile și vulnerabilitățile la nivel local.

Dorește să devină o sursă empirică pentru decidenții politici și să ilustreze mecanismele socio-economice din cuminitățile contemporane și provocările lor în timpul crizelor. Metodologia este aplicată cazurilor României și Republicii Moldova, cu potential de a fi extins la nivelul întregii regiuni est-europene în viitor.